van der Linden, Body & Mind Wellness

Triggerpoint therapie

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Behandeling van Triggerpoints

De meeste klachten zijn met triggerpointbehandeling binnen 4 tot 8 sessies verholpen. Chronische klachten vereisen meestal meer tijd en toewijding, maar ook hier is binnen 6 sessies vaak sprake van een aanzienlijke verbetering. Een permanente afwezigheid van klachten is afhankelijk van de oorzaak en instandhoudende factoren. Hieraan zal tijdens de behandeling veel aandacht worden besteed.

Gevolgen van Triggerpoints

 • Een triggerpoint in een spier houdt de gehele spier op spanning. Dit leidt tot een pijnlijke stijfheid en klachten als: stijfheid van nek en schouders, rugpijn, bilpijn, RSI etc.
 • Door hoge spanning in de spier oefent de aanhechting van de spier (pees) meer trekkracht uit op het bot wat kan leiden tot aanhechtingsproblemen. Bekend zijn de tenniselleboog, een peesontsteking aan de schouder en achillespeesklachten.
 • De hoge spanning in een spier die in stand wordt gehouden door aanwezige triggerpoints, kan tevens leiden tot inklemming van andere delen zoals bloedvaten en zenuwen. Hiervan is sprake bij ischias en carpaal tunnel syndroom.
 • Tenslotte kunnen triggerpoints vanwege hun afgeleide pijn de oorzaak zijn van hoofdpijn of pijn aan de armen, benen, hoofd en romp.
van der Linden Body & Mind Wellness relax massage 7
van der Linden Body & Mind Wellness massage dordrecht

Tarvieven Triggerpoint therapie

 • 40 minuten

  €52,50

 • 60 minuten

  €75,-

 • 90 minuten

  €99,-

 • 120 minuten

  €150,-

Boek online

Wilt een afspraak maken of heeft u een vraag?

Bel ons op: 078 6 17 80 29 of maak online een afspraak. Deze massage boek je onder de therapeutische behandeling.

Boek online

Relax & Wellness

Onze andere Therapeutische massages