van der Linden, Body & Mind Wellness

Balans Behandeling

Het menselijk lichaam kent twee systemen die het zenuwstelsel aansturen; het sympathisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel. Waar het sympathisch zenuwstelsel is gekoppeld aan dagelijkse acties zoals opstaan, lopen, zitten, eten en drinken, zorgt het parasympatisch zenuwstelsel voor onbewuste acties in het lichaam zoals slapen, spijsvertering, ademen en zuurstof binden.

Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor rust en herstel na een actie. Voor een goede gezondheid dienen het sympathisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel in balans te zijn.

Het stimuleren van het (para)sympathisch zenuwstelsel kan door middel van aanraking van het lichaam.

Stress Hormoon & Adrenaline

De voortdurende stroom van het stresshormoon adrenaline laat de balans doorslaan naar het sympathisch zenuwstelsel. Het parasympatisch zenuwstelsel wordt als het ware uitgeschakeld waardoor de aanmaak van oxytocine stagneert.

Deze stagnatie kan worden opgelost met een Balans behandeling, een geschikte behandeling voor een overbelast zenuwstelsel. Met massage technieken wordt het hormoon oxytocine weer geactiveerd.

Je gezondheid komt in gevaar als, door de waan van de dag, de ruimte voor rust en herstel ontbreekt. Tijdelijke stress kan overgaan in chronische stress. Wanneer je continu over je eigen grenzen gaat en je jezelf onvoldoende rust en herstel gunt, ga je spreekwoordelijk ‘op je tandvlees lopen’. Het lichaam verkeert dan in een constante staat van paraatheid.

Wat houdt deze behandeling in?

Een Balans behandeling is de tegenhanger van de dagelijkse hectiek en doorbreekt de permanente stresscyclus. Het draait de kraan van het stresshormoon (sympathisch zenuwstelsel) dicht en opent die van het geluk hormoon oxytocine (parasympatisch zenuwstelsel).

Met een terugkerende behandeling voor een overbelast zenuwstelsel traint dit het ontspanningssysteem. Er wordt getraind op conditionering, waardoor terugkeer naar het parasympatische (weer) een automatisme wordt.

Een Balans behandeling brengt de mens terug bij zijn natuurlijke vermogen om in balans te zijn en zorgt daardoor voor een verbeterde gezondheid.

Internet massage(750 x 500 mm) (1)
Internet massage(750 x 500 mm) (2)

Tarieven voor Balans Behandeling

 • 40 minuten

  €55,00

 • 60 minuten

  €75,00

 • 90 minuten

  €99,00

 • 120 minuten

  €150,00

Boek online

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Bel ons op: 078 6 17 80 29 of maak online een afspraak.

Boek online

Relax & Wellness

Onze andere Ontspannende massages