van der Linden Body & Mind Wellness relax zuurstof behandeling 1
van der Linden Body & Mind Wellness relax Hildy van der Linden 9

Zuurstof; wat doet het voor je huid

van der Linden Body & Mind Wellness relax zuurstof behandeling 1

Zuurstof; wat doet het voor je huid

Een zuurstofbehandeling ofwel de OX Synergie is de nieuwste trend op het gebied van rimpelbestrijding. Met een soort ‘druk-injectie’ wordt zuurstof op de huid gespoten. Dit is geheel pijnloos en voelt juist heel prettig aan. De huid wordt diep gereinigd en dode huidcellen en afvalstoffen worden verwijderd. Werkstoffen en zuurstof worden gecombineerd, waarna ze in de dieper gelegen huidlagen van het gezicht komen. Hierdoor krijgt de huid een oppepper. Het resultaat is een jeugdig uiterlijk, een strakkere huid en minder rimpels!

Wat doet ox synergie met jouw huid?

Een zuurstofbehandeling brengt de pH-waarde weer terug in balans. Wanneer je veel last hebt van onzuiverheden of droogte, kan de oorzaak bij de pH-waarde liggen.

De pH-waarde, de potentia hydrogenii (lat.) zegt iets over de zuurgraad van ons lichaam. Wanneer deze uit balans is, bijvoorbeeld door hormoonveranderingen (onder meer tijdens de overgang), ontstaat er een cirkel van gevolgen. Andere oorzaken kunnen zijn: voeding, slechte doorbloeding, eczeem, rosacea en allergie.

De gevolgen van een disbalans in de PH-waarde

Doordat de pH-waarde uit balans raakt, wordt het microbioom verzwakt. Het microbioom is de verzameling goede bacteriën die ieder van ons bij zich draagt. Hierdoor krijgen slechte bacteriën de kans om infecties of ontstekingen te veroorzaken.

Daarna wordt het beschermlaagje op onze huid, de hydrolipidenfilm, poreus. Hierdoor verliest de huid vocht, waardoor de huid uitdroogt. Als de huid droog is, veroudert deze ook sneller. Ook veroorzaakt het jeuk, schilfering en irritaties. Omdat het beschermlaagje poreus is geworden, verliest het ook zouten. Deze bevatten mineralen en sporenelementen die de huid nodig heeft om in een goede conditie te blijven.

Het immuunsysteem is inmiddels ook gevoeliger geworden. Omdat de slechte bacteriën de kans hebben gekregen om hun werk te doen en het eigen immuunsysteem zijn werk niet meer kan doen, ontstaan er ontstekingen. Ook rosacea, psoriasis of andere huidaandoeningen steken de kop op, of blijven maar steeds weer terugkomen.

Een vervelende bijkomstigheid is dat wanneer er een open wond(je) op de huid zit, deze niet meer snel herstelt. Normaal gesproken maakt de huid een laagje over de wond. Deze cellen worden epitheelcellen genoemd. Omdat het immuunsysteem is verzwakt, zijn de epitheelcellen van slechte kwaliteit en duurt het lang voordat de huid zich herstelt. Een wondje van een bultje of puistje blijft dus erg lang zichtbaar.

Daarbovenop veroorzaakt een zuurstoftekort minder celenergie, een slechte doorbloeding en een verstoorde opname van voedingsstoffen. De huid ziet er moe, grijs en bleek uit.

Hoe gaat de zuurstofbehandeling in zijn werk?

De huid wordt eerst zorgvuldig gereinigd. Na de reiniging wordt de huid gemasseerd, waardoor de doorbloeding op gang komt en de huid wordt geactiveerd. Als volgende stap wordt er een softgel met een pH-waarde van 3,6 of 3,3 op de huid aangebracht. Deze werkt tot in de diepere huidlagen. Vervolgens maakt de schoonheidsspecialiste een serum aan van vitamine A, C, E en jojoba-olie. Dit wordt op de huid ingemasseerd. Samen bevorderen deze stoffen in combinatie met het zuurstof, het vernieuwingsproces van de cellen. Na het aanbrengen van het serum wordt de huid behandeld met dezelfde vitamines en het zuurstof. Deze stap duurt iets minder dan een kwartier. Alle delen van het gezicht worden hierbij behandeld, op de bewegende gedeelten van het oog na.

Het resultaat is direct voelbaar en zichtbaar strakker. Je zult merken dat de huid werkstoffen beter opneemt, rustiger wordt, actiever wordt in de celvernieuwing en dat huidirritaties verminderen. Het huidvolume neemt toe en de teint wordt veerkrachtiger en gezonder. Ook de gevoeligheid van de huid vermindert en het immuunsysteem versterkt. Wanneer het lichaam een optimale zuurstofverhouding heeft, ben je in het bezit van de beste celbescherming. Schoonheid zit hem in de vitaliteit van de cellen.

Zuurstof therapie herstelt de PH-Waarde

Een aantal voordelen van zuurstoftherapie is dat het microbioom (de verzameling goede bacteriën die ieder van ons bij zich draagt) wordt versterkt, waardoor slechte bacteriën minder snel de kans krijgen om infecties en ontstekingen te veroorzaken. De vernieuwing van de cellen wordt gestimuleerd en het bindweefsel wordt gestabiliseerd. Het vocht in de huid wordt gebonden waardoor de huid er fris en goed gehydrateerd uit ziet en rimpels of droogtelijntjes minder zichtbaar worden.

Met een zuurstofbehandeling worden schadelijke gifstoffen uit de cellen gespoeld, huidirritaties worden verminderd en de elasticiteit van het collageen- en elastine-netwerk wordt versterkt. De vitaliteit van de huid wordt zichtbaar versterkt: de teint wordt veerkrachtiger en gezonder en er ontstaat een roze, gezond blosje.

Kuurplan voor thuis

Om de pH-waarde weer compleet te herstellen, is een kuurplan voor thuis van groot belang. Naast de dagelijkse reiniging bestaat de kuur uit een Vitamin Power Pack in de ochtend en ‘s avonds een Soft Repair Set.  De kuur duurt 6 weken en is een belangrijke aanvulling van het behandelplan. Boek een gratis persoonlijk intake gesprek.

Boek online

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Bel ons op: 078 6 17 80 29 of maak online een afspraak.

Boek online

    Not Tags