van der Linden Body & Mind Wellness relax scarlett paap 1

Column van Scarlett; hoofdpijn vanuit de spier

Hoofdpijn klachten vanuit de monnikskap spier

De Monnikskapspier is een grote spier. In dit deel van de spier liggen de triggerpoints net naast het schouderblad. Pijn vanuit deze spier wordt vaak in verband gebracht met spanningshoofdpijn. Het bovenste punt leidt pijn af naar de zijkant van de nek en naar de schedelbasis. Dit kan een stijve nek of hoofdpijn geven. Het onderste punt kan een pijn in het schoudergewricht en een zeurende pijn langs de schouderrand geven. Soms tot aan het middengedeelte van de rug.

Triggerpoints

Triggerpoints in de monnikskapspier zijn vaak de oorzaak van spanningshoofdpijn, een zeer stijve nek of pijn in het kaakgewricht. Misselijk zijn en duizeligheid komen ook vaak voor als deze spier overbelast is. Deze spier is vaak aangedaan na een whiplash. Als deze spier triggerpoints heeft, kan het dragen van een bh, een schoudertas of een rugzak de klachten verergeren.

Oplossingen

Door middel van een triggerpoint massage worden deze klachten verminderd. De therapeute gaat op zoek naar de punten die de uitstralingspijn veroorzaken. Wil je vast meer informatie bel ons dan voor een gratis intake gesprek. Lees hier meer over op onze site.

Tijdelijke sluiting

Onze praktijk is tot nader order gesloten. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor eventuele vragen over dit artikel. 

Via deze weg willen we je laten weten welke expertise we in huis hebben en met welke lichamelijke klachten je bij ons terecht kan.

Boek online

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Bel ons op: 078 6 17 80 29 of maak online een afspraak.

Boek online

    Not Tags