van der Linden Body & Mind Wellness relax scarlett paap 1

Column van Scarlett; migraine door spierspanning

Hoofdpijn/migraine vanuit de slaapbeenspier

Deze bijna onvermoeibare spier veroorzaakt voornamelijk hoofdpijn aan de zijkant van het hoofd, rondom de oren en het wenkbrauw gebied.

Specifiek voor deze spier is de pijn die achter het oog gevoeld kan worden, in de boventanden of in het kaakgewricht zelf.

Soms is deze spier de oorzaak dat je een bewegingsbeperking hebt van je kaak. Het kan ook leiden tot warmte en koude overgevoeligheid in de bovenste tanden en het tandvlees en het kan een gevoel geven dat de tanden niet goed op elkaar passen.

Hoofdpijn/migraine vanuit de achterhoofdspier

Triggerpoints in deze spier kunnen een diepe, doffe en akelige hoofdpijn geven waarvan je niet goed kunt aanwijzen waarde pijn precies zit of waar het begint. Het voelt aan als een opkomende migraine en als een diepe pijn in de schedel. Liggen met het achterhoofd op een kussen wordt vaak als onprettig ervaren en een goed lig houding vinden is lastig. Daarnaast kan de spier duizeligheid en evenwichtsproblemen evenwichtsproblemen veroorzaken.

Hoofdpijn/migraine vanuit borstbeen- sleutelbeen en slaapbeenspier

Deze spier veroorzaakt vooral hoofdpijn, pijn rond en achter de ogen, op het achterhoofd en aan de zijkanten van het gezicht.

Hij kan pijn geven in de tong en bij het slikken. Maar ook pijn achter het oor, in het kaakgewricht, in de nek (stijve nek) en in het borstbeen kan voor komen.

Specifiek is de misselijkheid en duizeligheid die deze spier kan veroorzaken. Maar ook coördinatie- en evenwicht stoornissen, doofheid, gehoorverlies, oorsuizen, tinnitus, aangezichtspijn (trigeminusneuralgie) en sinusproblemen.

Door middel van een triggerpoint massage worden deze klachten verminderd. De therapeute gaat op zoek naar de punten die de uitstralingspijn veroorzaken. Wil je vast meer informatie bel ons dan voor een gratis intake gesprek. Lees hier meer over op onze site.

Bron: www.triggerpointcoach.nl

Tijdelijke sluiting

Onze praktijk is tot nader order gesloten. Uiteraard zijn wij bereikbaar voor eventuele vragen over dit artikel. 

Via deze weg willen we je laten weten welke expertise we in huis hebben en met welke lichamelijke klachten je bij ons terecht kan.

 

Boek online

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag?

Bel ons op: 078 6 17 80 29 of maak online een afspraak.

Boek online

    Not Tags